ОСТАННІ НОВИНИ

Прийнято декілька законопроектів про соцзахист учасників АТО

|

Сьогодні, 2 лютого, народні депутати прийняли декілька законопроектів, які стосуються учасників АТО і їхніх сімей. Про це повідомляє Еспресо.TV.

ATO

Депутати 236 голосами підтримали законопроект про надання статусу учасників бойових дій особам рядового та начальницького складу підрозділів ДФС, які брали безпосередню участь в АТО, перебуваючи в районах АТО у період її проведення. Зазначені категорії військовослужбовців визнаються інвалідами війни. Крім того, законом поширюється чинність Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на членів сімей зазначених осіб. Законом також включено до переліку суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом, Державну фіскальну службу.

237 голосами «за» народні депутати підтримали постанову № 3137, якою надано право на безплатне медичне обслуговування в клінічній лікарні «Феофанія» особам рядового та начальницького складу Державної фіскальної служби України, які зазнали поранень під час участі в АТО.

Нардепи також внесли зміни до статті 15 закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. На членів сімей осіб, які загинули або померли внаслідок участі у Революції Гідності й АТО, не поширюватиметься норма закону, яка скасовує пільги, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 1710 грн.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *