ОСТАННІ НОВИНИ

В Австрії відмовилась від хворого львів’янина Максима Стасіва

|

Клініка в Інсбруку відмовилась прооперувати 17-річного львів’янина Максима Стасіва, у якого діагностували рідкісну вроджену патологію – синдром Ледда або неповний поворот кишківника. Про це повідомила лікарка-анестезіолог львівської лікарні ОХМАТДИТ, де зараз перебуває Максим, Віра Приймакова, пише Zaxid.Net.

214

За її словами, ще сьогодні вранці австрійська клініка остаточно підтвердила, що готова провести операцію Максиму Стасіву. Але згодом не надала посольству Австрії у Києві жодного підтвердження своїх намірів. Тому Максимові і його мамі не відкрили візи.

«Ми контактуємо з лікарем з клініки в Інсбруку, який є вихідцем з України. Він повідомив, що хтось із адміністрації клініки написав лист в посольство Австрії в Україні з вимогою не відкривати віз Максимові і його матері, бо нібито клініка не прийме його. Ми вийшли на голову Землі Тіроль і підключили до вирішення цього питання всю українську діаспору в Австрії», – повідомила Приймакова.

Медики планували, що сьогодні увечері, 1 лютого або завтра вранці Максим полетить до Австрії. Якщо до завтра не вдасться домовитись з австрійськими лікарями, то прооперувати Максима зможуть в одній з клінік Індії або Німеччини.

Надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба на свїй сторінці у Facebook повідомив, що німецька клініка у Тюбінгені може прийняти Максима Стасіва.

«З’явилася хороша резервна опція. Німецька клініка у Тюбінгені. По візі та перебуванню ніби заперечень нема. Операції такі роблять. Дай Бог», – написав посол.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові 17-річному Максиму Стасіву, який потребує пересадки кишківника, зібрали на лікування 4 млн 800 тис. грн. та за оцінками лікарів, на лікування хлопця треба мінімум 9 млн грн.

Нагадаємо, тиждень тому Максиму Стасіву вирізали майже весь кишківник. У хлопця вроджена патологія органу травлення. Та оскільки діагностували її лише місяць тому, врятувати кишківник не вдалося. Тепер єдиний шанс Максима на життя – трансплантація органу, яку погодилися зробити в клініці в Австрії. У Львові та у області  протягом декількох днів вдалося зібрати нереальні суми коштів, та потрібно більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *