ОСТАННІ НОВИНИ

Як правильно одягати медичну маску. Поради лікаря

|

У зв’язку з епідемією грипу людям рекомендують одягати медичні маски. Проте дуже часто люди не знають як це правильно зробили. Про це лікарі розповіли на брифінгу журналістам, передає кореспондент Львівського порталу.

медична маска

 

Завідувач педіатричного відділення поліклінічного відділення №1 Першої міської лікарні Надія Якимович розповіла як правильно одягати медичну маску.

«Якщо маску використовує хвора людина, вона повинна одягнути маску ворсинками до себе. Таким чином інфекція буде затримуватись на цих ворсинках. А якщо маску потрібна для здорової людини, що контактує з хворою, їй потрібно одягнути маску ворсинками назовню», – розповіла лікар.

Також Надія Якимович наголосила, що одну маску можна використовувати не більше 4 годин. Повторно її одягати не можна, тому її варто після першого ж використання викинути.

«Окрім того варто нагадати, що якщо маски чи салфетки немає, а у людини кашель, то кашляти у руку категорично неправильно. Правильно кашляти у рукав, тобто на одяг, для того, щоб інфекція залишилась на одязі. Таким чином хворий не буде заражати людей, коли потистатиме комусь руку чи триматиметься за поручні в громадському транспорті», – додадала завідувач педіатричного відділення Першої міської лікарні.

Фото: ukranews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *