ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи обговорили у Львові, як «оздоровити» ринок кредитних спілок

|

Уже через місяць Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності планує пропонувати внести на розгляд ВР узгоджений законопроект «Про кредитні спілки». Про це повідомили під час засідання комітету, яке сьогодні, 29 січня, відбулося у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

money-icon (1)

Як наголосив глава комітету Сергій Рибалка, кредитні спілки є важливим сектором фінансового ринку, але йому незаслужено приділяються мало уваги. «На жаль, криза в нашій економіці не змогла не позначитися на цій сфері…», – пояснив він.

Своєю чергою заступник голови комітету Олег Лаврик підтвердив, що діюче законодавство про кредитні спілки не відповідає нинішнім тенденціям ринку.

Також присутні обговорили законопроект, який передбачає звільнення кредитних спілок від оподаткування на доходи (надання їм статусу неприбутковості), а також використання апаратів РРО.

«Цей законопроект передбачає певні пільгові умови для кредитних спілок, так як вони, по-суті, є громадськими організаціями…Він стосується переважно оподаткування і не є в компетенції нашого комітету», – пояснив Олег Лаврик.

Відтак учасники засідання вирішили звернутися до Комітету податкової та митної політики і голови Верховної Ради, щоби якнайшвидше винести цей законопроект на голосування у стіни парламенту.

Також під час засідання наголосили на тому, що кредитні спілки нині переживають не найкращі часи і є велика проблема із неплатоспроможними членами спілок. Так, сума всіх прострочених кредитів складає майже півмільярда.

Відтак Сергій Рибалка резюмував: «У травні матимемо «банківський день» і тоді мусимо зібрати якомога більше законопроектів, за які зможемо проголосувати у стінах Верховної Ради».

Додамо, що нині в Україні налічується близько 590 кредитних спілок, куди входить 750 тисяч осіб. Їхні активи складають більше двох мільярдів гривень.

Фото: groshi-v-kredit.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *