ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують оглянути виставку унікальних свічкових картин

|

У свічковій кав’ярні «Домініканес» (біля Домініканського собору) відкрилась виставка унікальних свічкових картин «Свічка – більше, ніж світло». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

a9c3fac5-963a-48a7-979f-449aee307d07

Митці Львівської свічкової мануфактури презентували понад два десятки робіт, створених на основі парафіну та у різних техніках виконання. Експозиція триватиме до 1 березня.

Як пояснили організатори, цією виставкою вони хотіли показати, що свічка – більше, ніж світло. «Вона має особливе значення впродовж всього життя людини, часто стає об’єктом декору інтер’єру, якоїсь важливої події. Крім того, за допомогою свічок можна створювати справжні витвори мистецтва», – зазначили у Львівській свічковій мануфактурі.

35ecea5b-73ae-4475-acac-7741b670a78e

Авторами картин, які представлені на виставці, є Ірина Полянська та Ірина Данилюк, художниці, які працюють у Львівській свічковій мануфактурі. За їхніми словами, парафін дуже складний матеріал, адже щоб отримати певний колір, недостатньо просто додати відповідний барвник. Річ у тім, що парафін під дією тепла чи холоду змінює свій колір, відтінок чи структуру. Тож художницям знадобилось чимало часу та терпіння, аби досягти бажаного результату.

«Ти не маєш права на помилку. Адже парафін дуже швидко застигає, у тебе є лише ця мить і тут ти маєш віддатись справі повністю.  Ми використовували не тільки гарячу техніку виконання, застосовували також і твердий парафін, втоплюючи його. Також у моїх роботах я парафін наносила і пензлем, що надало  зображенню цікавої об’ємної фактури», – каже Ірина Данилюк.

06ccd8d9-0da2-425b-85fe-740f757946b7

Техніка малювання картин із парафіну нагадує енкаустику, у якій сполучною речовиною був віск. «Енкаустика свого часу була дуже поширена для малювання образів та портретів, але з часом її повністю витіснили олійні фарби. Ми вирішили спробувати щось нове і використали для малювання парафін. Для нас це дуже цікавий досвід, і, думаю, на цьому ми не зупинимося»,  – інтригує Ірина Полянська.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *