ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі закликають батьків приводити свої дітей на третю хвилю щеплень від поліомієліту

|

Сьогодні, 29 січня, у Львові пройшов круглий стіл на тему: «Поліомієліт повернувся в Україну: захист дітей – справа кожного», де зібралися провідні лікарі-епідеміологи та обговорили цю проблему, передає кореспондент Львівського порталу.

поліомеєліт

Головний спеціаліст з педіатрії відділу лікувально-профілактичної допомоги Богдан Остаський розповів про те, чому зараз в Україні проходить третя хвиля щеплень від поліомієліту.

«Вакцинація від поліомієліту включена до календаря щеплень, затвердженого Міністерством охорони здоров’я. Але у зв’язку з тим, що показники виконання плану вакцинації дітей минулого року нас не задовольняли та у зв’язки з тим, що було два випатки поліомієліту у дітей в Закарпатській області, було прийнято рішення про проведення додаткової хвилі вакцинації», – сказав лікар.

Перший та другий раунд вакцинації завершилися в жовтні-листопаді 2015 року. Під час першого та другого раунду вакцинувалися діти віком від 2 місяців до 6 років. В наслідок цих вакцинацій щеплення отримали 75% дітей (по Львову -77%).

«Минулого понеділка розпочався третій раунд, в якому будуть вакцинувати дітей від 2 місяців до 10 років. Він запланований з 25 січня по 5 лютого. Але це також не кінцеві терміни, тому що все залежить від результатів. Якщо рівень охоплення буде недостатнім, ми будемо продовжувати. Наразі дуже мала кількість дітей отримують щеплення від поліомієліту. Ми скидаємо це на епідемію грипу», – вважає Богдан Остаський.

Окрім того, на круглому столі дійшли згоди, що проблеми поліомієліту в Україні не можна буде здолати, поки 95% дітей не буде провакциновано.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *