ОСТАННІ НОВИНИ

У лютому Україні на чотири дні "відрубають" Інтернет

|

Українські провайдери обіцяють в лютому тричі відключити Інтернет всій країні. Про це йдеться на сайт Національного бюро розслідувань України, передає кореспондент Львівського порталу.

інтернет

Провайдери вже визначилися з датами. Без доступу до мережі будемо сидіти 3, 11-12 і 20 лютого 2016.

На таку акцію протесту вони зважилися через монополію компаній, які «захопили» всі опори, закрили доступ до багатоквартирних будинків і заробляють на інтернет-провайдерах.

«На ринку з’явилися технології 3G і 4G. Це означає, що для їх впровадження через кожні 100-200 метрів повинен бути розташований пристрій з піднятим Інтернетом і живленням, щоб забезпечити зв’язок. Вирішити таке завдання можна тільки розмістивши бази на опорах, аналогічних ліхтарям вуличного освітлення. Тому зв’язківці змушені співпрацювати з балансоутримувачами опор. Тобто, енергетичними компаніями, які грубо зловживають монопольним становищем », – пояснює директор інтернет-провайдера« Павлабор » Володимир Падюков.

Він стверджує, що компанії виставляють завищені необґрунтовані ціни на користування стовпами.

«Наприклад, Київобленерго вимагає 30 гривень за оренду однієї опори на місяць. Оплату виставляє відразу за кілька місяців вперед, що виливається в сотні тисяч гривень », – уточнює Падюков.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *