ОСТАННІ НОВИНИ

Наталія Вишневська: «Жебраки з тваринами в центрі Львова – це холоднокровні шкуродери»

|

Координатор зоозахисної кампанії Національного екологічного центру України Наталія Вишневська про те, що зоозахисники вимагають припинити знущання над собаками у центрі Львова:

vishnevska«Жебрачки з тваринами привернули нашу увагу, щойно з’явились на вулицях нашого міста. До нас почали надходити повідомлення від місцевих мешканців та туристів, які висловлювали своє обурення таким відвертим знущанням над живими істотами просто в центрі сучасного європейського міста. Щоразу нові собаки, підозріло апатичні цуценята – все свідчило про те, що перед нами не знедолені любительки братів наших менших, а холоднокровні шкуродери, які використовують тварин як інструмент, щоб викликати жалість.

За зверненнями громадян жебрачок декілька разів затримували правоохоронці. В ході цього ми довідались, що це «гастролери» із Закарпаття, які вигадали свій особливий спосіб заробітку у туристичному місті. Тим часом стан вилучених волонтерами цуценят був надзвичайно важкий. Виглядало як отруєння алкоголем чи седативними речовинами. Днями одна із жебрачок залишила по собі труп собаки, ніби відпрацьований ресурс, просто на проспекті Свободи.

Ми розуміємо, що ситуація потребує категоричного і системного вирішення. Жебрацтво в Україні не заборонене законом і не вважається злочином. З іншого боку – вже більше десяти років у нашій країні існують правові норми, які покликані захищати тварин від жорстокого поводження. Ми звернулись до керівництва поліції із пропозицією співпрацювати, щоб раз і назавжди припинити це ганебне явище у нашому місті», – розповіла Наталія Вишневська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *