ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янок вивозили у сексуальне рабство

|

Протягом 2015 року зареєстровано сім випадків спроби вивезення дівчат у сексуальне рабство, а також спроба вивезти неповнолітню дитину. Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник відділу суспільної моралі ГУ НП у Львівській області Юрій Даниляк, передає кореспондент Львівського  порталу.

torgivlia liudmu

За його словами, протягом 2015 року зафіксовано сім спроб торгівлі людьми у сексуальне рабство.

«Наш відділок відкрив вісім кримінальних правопорушень щодо торгівлі людьми. Сім з них – це сексуальна експлуатація, ще один випадок – незаконне вивезення дитини. Основні форми торгівлі людьми – це сексуальна експлуатація, експлуатація праці, рабство і вилучення органів», – розповів він.

Також Юрій Даниляк розповів про основну схему вивезення людей у рабство.

«Основна мета зловмисників – вивезення людей у сексуальне рабство. «Роботодавець» обіцяє швидкі і легкі кошти, оформляє проїзні документи, а потім вивозить з країни. Найчастіше жертви опиняються в Італії, Греції, Ізраїлі. Неповнолітню дитину хотіли вивезти у Німеччину.

Протягом року було значно більше потерпілих, але багато людей бояться розголосу, тому не звертаються в правоохоронні органи», – зазначив правоохоронець.

Також він розповів, як саме вдається перешкоджати торгівлі людьми.

«В основному ми затримуємо людей, котрі керують вивезенням. Коли наш громадянин потрапляє в рабство, витягнути його звідти практично нереально. Це дуже довга процедура, яка майже завжди є безрезультатною», – додав Юрій Даниляк.

Як зазначила координатор проектів з протидії людьми ГО «Центр «Жіночі перспективи» Олена Кальбрус, постраждалі мають право не лише на юридичну, а й на матеріальну допомогу.

«Ми готові допомогти усім, чим зможемо. Ми маємо підтримку багатьох організацій, ми маємо досвід у протидії торгівлі людьми. На початку 2015 з країни намагалися вивезти цілий автобус з мешканцями Львівщини, проте жодних сигналів до нас або до правоохоронних органів не поступало. Жертвами зловмисників стають внутрішні мігранти, котрі опинились на новій території та не почувають себе захищеними. Дуже багато жертв мовчать про торгівлю людьми, що грає зловмисникам на руку», – переконана вона.

Фото:  radiosvoboda.org

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *