ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року за хабарництво не «сів» жоден митник

|

За минулий, 2015, рік на хабарах «попалися» 9 працівників митниці ДФС у Львівській області. Про це сьогодні, 27 січня, на питання кореспондента Львівського порталу розповів начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

хабар

За словами Левка Прокіпчука, за 2015 рік було два рішення суду, які притягали хабарників до відповідальності.

«Було порушено 9 кримінальних справ щодо таких осіб, у двох випадках вже є рішення суду. Ці двоє осіб були притягнуті до відповідальності, передбаченою санкцією статті,- це позбавлення волі, однак,з умовним відбуттям покарання», – розповів він.

Також посадовець зазначив, що не вважає таке покарання достатнім для порушників.

«На мою думку, ці випадки не в достатній мірі є профілактичними, бо  люди повинні розуміти, що за вчинення злочину вони будуть сидіти», – додав він.

Окрім того, Левко Прокіпчук розповів, що у 2015 році люстрацію не пройшли 3 посадовців Львівської митниці, однак, процес все ще триває.

«Також проведено люстрацію керівного складу митниці. В цілому зі штатної чисельності 950 15% вже пройшли люстарційні процеси. Двох працівників Львівської митниці було звільнено відповідно до Закону України «Про очищення влади». Близько 180 осіб було притягнуто до дисциплінарної відповідальності і 1 працівника звільнили за корупційне правопорушення», – заявив  керівник митниці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *