ОСТАННІ НОВИНИ

Міністра екології звільняють за спробу розтрати півмільярда гривень

|

За скандалом зі спробою розтрати понад півмільярда гривень “кіотських” грошей стоїть в.о. міністра екології Сергій Курикін. Про це свідчать дані службового розслідування, результати якого оголосили на засіданні Кабміну, передає Українська правда.

73_main_ukr (1)

Слідча комісія встановила, що у цій справі був відсутній будь-який контроль з боку міністерства.

“До таких дій призвела відсутність контролю та службове недбальство в. о. міністра Курикіна та директора департаменту кліматичної політики Вєжніна”, – заявив доповідач на Кабміні.

Обох чиновників неодноразово попереджали “усно і письмово” про те, що тендер на закупівлю світлодіодних приладів виграла фіктивна компанія.

Але чиновники ці попередження ігнорували, як і інформацію від поліції.

Більше того, “цими посадовими особами 23 грудня 2015 року ініційовано, підготовлено і внесено на розгляд уряду проект постанови, щоб дозволити проплату 70% авансу за цим договором”.

У цій схемі засвітились і керівники ДП “Укрекоінвест”, які проводили тендер.

Комісія рекомендувала Кабміну звільнити Курикіна, директора департаменту кліматичної політики Вєжніна, та директора ДП “Укрекоінвест” Коваля. Прем’єр Арсеній Яценюк одразу вніс це рішення на Кабмін.

Крім того, Яценюк попросив зняти гриф “Для службового користування” з результатів внутрішнього розслідування і пообіцяв віддати його у НАБУ, для покарання вказаних чиновників.

Власне, 12 січня Яценюк дав доручення провести службове розслідування щодо можливих порушень у Мінекології під час конкурсу з реконструкції систем освітлення, коли тендер на 550 мільйонів гривень виграла фіктивна фірма.

Фото: nv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *