ОСТАННІ НОВИНИ

Зоозахисники вимагають заборонити різанину свиней заради розваги

|

Учора, 25 січня,  група активістів за участі представників Національного екологічного центру України передали відкритого листа до Адміністрації Президента, Верховної Ради та Генерального Прокурора з вимогою заборонити проведення так званого «Міжнародного конкурсу різників». Про це йдеться на офіційному сайті НЕЦУ, передає кореспондент Львівського порталу.

різники

Фестиваль проводиться наприкінці січня у селі Геча Берегівського району Закарпатської області України.

Активісти зазначають, що при проведенні фестивалю порушуються норми національного законодавства, зокрема, ст. 5 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”:

“Забороняються пропаганда жорстокого поводження з тваринами, заклики до жорстокого поводження з ними, а також пропаганда мисливства в системі дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної і вищої освіти. Забороняється використання в розважальних або комерційних цілях матеріалів, що демонструють жорстоке поводження з тваринами”.

Зоозахисники обурені фактом проведення фестивалю, на якому відбувається масове публічне вбивство свиней, у тому числі в присутності дітей. У зверненні активісти виступили з такою низкою вимог:

Розпочати розслідування дотримання законодавства України та визнаних міжнародних правових норм, основ суспільної моралі та порядку на минулих «Міжнародних конкурсах різників» у селі Геча та інших подібних заходах із залученням експертів: фахівців у галузі права, етики, психології, екології, медицини;

на час розслідування накласти заборону на проведення таких заходів (зокрема, найближчого «Фестивалю поминок» у с. Геча, що анонсується 30 січня 2016 року) розпорядженням очільника Уряду, профільного міністерства, обласної або ж районної адміністрації;

врешті, на рівні законодавства України заборонити проведення публічних вбивств тварин на розважальних, спортивних та гастрономічних заходах, а також змагань та конкурсів (в тому числі й не публічних), що передбачають вбивство тварин.

Відповідна петиція, адресована голові селищної ради с. Геча, наразі зібрала вже більше двох тисяч підписів: http://chn.ge/1WmrITm

Фото: zakarpattya.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *