ОСТАННІ НОВИНИ

Жебрачки з «накачаними» алкоголем собаками у центрі Львова. Як боротись?

|

На центральних вулицях Львова часто можна побачити осіб жіночої статі, що жебракують, використовуючи собак. Це не «бідні бабці», які прихистили тваринок. Це жінки середнього віку, мешканки Закарпаття, яких неодноразово затримували правоохоронці. Собаки для них – лише інструмент, щоб викликати жалість. Днями ці нелюди залишили по собі труп тварини просто на вулиці, як «відпрацьований ресурс». А вилучені у свій час волонтерами цуценята були під дією, імовірно, горілки.

тварини

На нашу думку тривати так далі не може. Цього тижня за ініціативи Захист тварин у Львові – Animal Protection Lviv, ГО «Львівське товариство захисту тварин» (Притулок Милосердя) та Амстаффкоманда Львов відбулася зустріч з керівництвомПатрульна поліція Львова. Під час зустрічі досягнено порозуміння і таких результаів:

У випадку виявлення на вулиці жебрачок з тваринами – негайно телефонуйте 102!

Патруль, що прибуде на місце, скоординує затримання правопорушників та вилучення тварин, залучивши слідчо-оперативну групу, ЛКП “Лев”, волонтерів-зоозахисників. Правові підстави – стаття 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 299 Кримінального кодексу України, Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (статті 7, 9, 10, 18), ухвала Львівської міської ради №1260 «Про затвердження Правил утримання і поводження з тваринами у м. Львові» (стаття 4, також найближчим часом будуть внесені додаткові запропоновані нами зміни – пряма заборона жебрацтва з тваринами).

«Не проходьте повз. Тільки небайдужість дозволить нам подолати це ганебне явище» – йдеться у повідомленні зоозахисників.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *