ОСТАННІ НОВИНИ

Суд у справі Мосійчука перенесли

|

Печерський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу депутату від «Радикальної партії» Ігорю Мосійчуку на 26 лютого.

88

Таке рішення оголосила суддя Катерина Москалець, повідомляє кореспондент «Української правди».

Нинішнє судове засідання перервали через те, що згідно з документом з інституту Шалімова, Мосійчука відпустили з медичного закладу до 18:00.

«Зважаючи на графік суду, суд оголошує перерву до 26.02.2016 на 14.00», – зазначила суддя.

Адвокати політика заявили, що Генеральна прокуратура не може займатися досудовим розслідуванням у цій справі, бо такі повноваження має Національне антикорупційне бюро.

У свою чергу Мосійчук, якого підозрюють у корупції, заявив журналістам, що у нього є «беззаперечні факти своєї невинуватості».

Раніше Львівський портал повідомляв, що бійці СБУ затримали екс-радикала Ігора Мосійчука, після оприлюднених у Раді відеодоказів у хабарництві. Згодом стало відомо, що Мосійчуку загрожує до 12 років в’язниці.

Сам депутат Верховної Ради від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук визнав свою провину в одержанні неправомірної вигоди в 449 500 гривень хабара. Згодом він повідомив, що його зізнання «вибили» катуваннями.

Після того Печерський районний суд Києва не продовжив термін тримання під вартою. Відтак Ігор Мосійчук опинився на волі, а Вищий адміністративний суд повернув нардепу недоторканість.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *