ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посадовець незаконно передала в приватні руки гектар землі в Карпатах

|

Правоохоронці викрили посадовця, що незаконно передала у приватну власність земельні ділянки поблизу Карпат. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

PM243image001

Внаслідок злочинних дій землевпорядника понад гектар державних земель опинились “в руках” приватних осіб. Державі завдано збитків на мільйон гривень. Посадовцю повідомлено про підозру.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) та слідчого управління (СУ) Національної поліції України у Львівській області встановили, що у 2007 – 2008 роках землевпорядник однієї з сільрад на підставі рішення сесії розглядала технічну документацію з відведення у приватну власність громадян 13-ти земельних ділянок загальною площею понад один гектар.

Без встановлення фактичного місця розташування ділянки, її цільового призначення, посадовець підписала акт встановлення і узгодження зовнішніх меж земельних ділянок, а також власноручно написала та підписала необхідні довідки. Після чого надала пакет підготовлених документів на підпис голові селищної ради. Відповідно актів та довідок дані земельні ділянки знаходяться в межах населеного пункту. Проте, всі ділянки розташовані за його межами.

Відповідно до земельного законодавства (станом на 2008 рік) виділена земля належала до земель державної власності, тому могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

На підставі фіктивних документів, землі держави опинились “в руках” приватних власників. Державі завдано збитків на один мільйон гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, накладено арешт на незаконно зайняті земельні ділянки. Слідчим управління посадовцю оголошено про підозру.Зловмисниці загрожує до 5 років тюрми.

Фото: поліція

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *