ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді правоохоронці затримали жінку, що експлуатувала двох дітей

|

Правоохоронці Львівщини відкрили кримінальне провадження щодо 27-річної мешканки Ужгороду, яка використовувала малолітніх дітей для жебрацтва. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

жебракувала

Працівники сектору ювенальної превенції Червоноградського відділу поліції 20 січня проводили на території Червонограда профілактичні заходи, спрямовані на виявлення неповнолітніх, які займаються бродяжництвом, випрошують у людей гроші у громадських місцях та схильні до втеч з дому чи шкіл-інтернатів.

Під час рейду на автовокзалі увагу правоохоронців привернула жінка з 7-річною дівчинкою та немовлям на руках. Вони заходили до автобусів, намагалися викликати співчуття у пасажирів та збирали подаяння.

Закарпатська жебрачка пояснила працівникам поліції, що гроші їй потрібні на лікування маленького сина, який начебто має проблеми зі здоров’ям.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст.150-1 Кримінального кодексу України (використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом).  Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Фото: ГУ НП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *