ОСТАННІ НОВИНИ

Компанію «Галичина» «відмазують» від 14-мільйонного штрафу?

|

Прокуратурою Львівської області подано скаргу до господарського суду Львівської області на постанову державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту Міністерства юстиції України, якою відмовлено у відкритті виконавчого провадження щодо стягнення із ПрАТ «Галичина» на користь бюджетів усіх рівнів більше 14 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

73

Йдеться про виконання рішення господарського суду Львівської області від 27.07.2015, залишеного без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 18 листопада 2015 року, про задоволення позову прокуратури Львівської області щодо стягнення з ПрАТ «Галичина» більше 14 млн грн.

Як відомо, приватну молочну компанію «Галичина» зобов’язано т відшкодувати збитки, завданих здійсненням незаконного видобутку прісних підземних вод за відсутності спеціального дозволу на користування надрами.

На підставі вищевказаних судових рішень господарським судом Львівської області видано наказ, який 14 грудня 2015 року прокуратурою скеровано для забезпечення примусового виконання до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

Проте, постановою державного виконавця відмовлено у відкритті виконавчого провадження, начебто, у зв’язку із невідповідністю наказу господарського суду Львівської області вимогам законодавства, оскільки в ньому «відсутні відомості щодо стягувача, зокрема щодо його найменування, місця знаходження та індивідуального податкового номеру».

«Така позиція є незаконною, оскільки у зазначеній справі передбачено стягнення коштів до зведеного бюджету, тобто на користь держави, як стягувача за виконавчим документом, а не в користь конкретного позивача», – йдеться у повідомленні прокуратури Львівщини.

Відтак, прокуратура у суді наполягає на виконанні судового рішення та стягнення із ПрАТ «Галичина» більше 14 млн грн збитків до державного бюджету України, обласного бюджету Львівської області та місцевого бюджету Радехівської міської ради.

Фото: facebook.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *