ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з’явився музей Майдану

|

В Україні зареєстрований Музей Майдану – Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Музею Революції Переваги, присвячений масовим протестам на Майдані Незалежності в центрі Києва взимку 2013-2014 рр. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

музей

“Вже є реєстрація музею, він з’явився як юридична особа. Призначений директор – Ігор Пошивайло. Це тільки початок, і протягом року нам необхідно отримати приміщення, фінансування. Вже є попередня домовленість, що при внесенні змін до бюджету в березні ця необхідність буде врахована “, – повідомив керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович на брифінгу в четвер у Києві.

Відповідаючи на запитання про можливе місце розташування музею, він сказав, що розглядалися ідеї розміщення експонатів у Будинку профспілок (зараз на реконструкції після пожежі в лютому 2014 роки) або ж у Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України (Жовтневий палац).

“Обидва об’єкти тісно пов’язані з історією Майдану і обидва належать ФПУ. Але, на жаль, наші пропозиції про створення Музею Майдану саме там не знайшли підтримки у ФПУ. Зараз ці приміщення не розглядаються як пріоритетні, ми не можемо вплинути на Федерацію. Але розміщення Музею в Українському домі – з боку держави був би правильний крок “, – підкреслив В.В’ятрович.

У свою чергу І.Пошивайло зазначив, що музей став прикладом вдалого симбіозу зусиль держави та громадянської ініціативи.

Він повідомив, що експозиція Музею Майдану вже налічує близько 2 тис. експонатів.

“Це знамениті артефакти з Майдану -” та сама ялинка “… велосипед француза, на якому той приїхав на Майдан … потенціал тут у нас великий”, – зазначив І.Пошивайло.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *