ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість безробітних на Львівщині – жінки

|

З початку окупації Автономної Республики Крим і проведення антитерористичної операції на сході країни до Львівської обласної служби зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні понад дві тисячі мешканців півострова та Донецької і Луганської областей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського обласного центру зайнятості .

63

Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровано у Львівському, Червоноградському, Дрогобицькому, Стрийському, Самбірському та Кам’янка-Бузькому ЦЗ.

Профорієнтаційні послуги отримувала 1931 особа, професійне навчання проходили 199 безробітних з числа ВПО, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 192 вимушених переселенців. Отримали нову роботу 604 внутрішні мігранти.

На кінець 2015 року соціальні послуги служби зайнятості отримували 232 особи, котрі перемістилися з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО, із них 191 зі статусом безробітного.

Відповідно до статистичних даних, пошуковцями роботи є здебільшого жінки. Серед усіх тимчасово непрацюючих в області їхня питома вага становила 61%, то серед ВПО – 73%.

За віком 42,9% шукачів роботи – ті, хто не досягли 35 років, 50,1% – віком від 35 до 55 років, 7% – категорія «55+». Частка осіб з вищою освітою становила 73,3%, з професійно-технічною – 15,7%, із середньою – 11%

Станом на 25 грудня торік на обліку у департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації перебувало 11,1 тис. внутрішньо переміщених осіб (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509). Під час отримання довідки про потребу у працевлаштуванні повідомили 3,3 тисячі осіб працездатного віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *