ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжують шукати гроші на відновлення єврейського кварталу

|

Під час міжнародної кампанії зі збору коштів для втілення другої черги проекту «Простір Синагог: єврейська історія, спільна спадщина і відповідальність» уже зібрано майже 200 тисяч гривень.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

51a53ba3-720e-4d7e-ab78-d7b2c21e1999

Благодійні пожертви на рахунок проекту надходили з України, Австрії, Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю, Німеччини та Великобританії. Однак кампанія триває, адже потрібно зібрати ще більш як 1,5 млн грн. Про це повідомляють організатори кампанії.

Проект «Простір Синагог» передбачає створення меморіального громадського простору на тій ділянці єврейського кварталу Львова, де раніше стояли дві синагоги та Бейт Гамідраш (будинок навчання).

Основне мотто проекту: «Єврейська історія Львова – це спільна спадщина і відповідальність».

Після майже п’яти років дискусій, консультацій, міжнародних конкурсів, у липні 2015 року на території єврейського кварталу почалося втілення проекту. На сьогодні завершено основні роботи з консервації залишків синагоги «Золота Роза» та здійснено ту частину маркування території Бейт Гамідрашу (будинку навчання), яку можна було втілити з урахуванням погодних умов. На 2016 рік заплановано завершення робіт з маркування місця Бейт Гамідрашу та створення інсталяції «Увіковічнення».

Основну частину бюджету проекту профінансовано Львівською міською радою, Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH). Однак для втілення другої черги проекту не вистачає близько 68000 євро. Відтак у листопаді минулого року організатори оголосили міжнародну кампанію зі збору коштів. За два місяці вдалося зібрати 190335 гривень лише з індивідуальних пожертв. Інформацію про проект поширює найбільша генеалогічна організація нащадків єврейських громад Галичини – Гешер Галіція. Збір коштів також ведеться через залучення інституцій.

Нагадуємо, долучитися до втілення проекту «Простір Синагог», дізнатися більше про єврейський квартал у львівському середмісті і слідкувати за динамікою робіт можна на офіційному сайті:http://Jewish.lviv.travel/

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *