ОСТАННІ НОВИНИ

Заправки «ТНК» можуть закрити

|

Депутати Верховної Ради зареєстрували проект постанови про запровадження санкцій проти «Роснефти» та афільованих з нею компаній. Про це повідомляє Українська правда.

заправка

 

Документ передбачає блокування активів «Роснефти» та афільованих з нею компаній в Україні, а також повну заборону транзиту їх вантажів через український кордон.

Крім того, депутати пропонують Нацбанку забезпечити припинення обслуговування рахунків «Роснефти» в Україні.

У пояснювальній записці вказується, що «Роснефть» є найбільшим платником податків у Росії і за ці гроші, у тому числі, Росія здійснює військову агресію в Україні.

Автори постанови нагадали, що низка країн заходу вже запровадили санкції проти «Роснефти» задля підтримки України, а сама Україна цього не зробила.

«В цьому контексті просто абсурд, що  санкції проти «Роснефти» до сих пір не ввела Україна і таким чином продовжує фінансувати військову агресію направлену проти неї. У нас продовжує працювати український філіал «Роснефти», і її прибуток формується за рахунок коштів простих українців, адже в країні працює більше 300 автозаправних станції «ТНК», які належать «Роснефти», – сказано у пояснювальні записці.

Раніше стало відомо, що «Роснефть» вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні швейцарській Glusco Energy SA.

У свою чергу в Антимонопольному комітеті заявили, що не погоджували цей продаж.

Мережа АЗС «Роснефти» в Україні належить ТОВ «Восток» і налічує 141 об’єкт в 12 областях України, що працює під торговими марками Formula, ТНК, «Золотий Гепард», «Смайл».

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *