ОСТАННІ НОВИНИ

Виставка «Українська МавпаDoll» у Львові : популярні зірки перетворяться на мавпочок

|

Завтра, 20 січня, у Львові на проспекті Шевченка, 28 відбудеться відкриття виставки авторської ляльки “Українська МавпаDoll”. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

12552903_958337344245288_6161090154639342361_n

«На таємному зібранні мистецької секти LADin CLUB п’ятеро жінок вирішили сотворити невідому науці мавпаdoll. Вони пішли шляхом експерименту. І хоч мавпа красива, як мавпа, а людина – як людина, мистецтво долає межі», – наголошують організатори.

Авторки проекту «МавпаDoll» не без гумору втілювали свою ідею. Для когось вона видасться епатажною, когось розвеселить, а декого може й образити. Проте майстрині переконані, що почуття самоіронії таки є серед внутрішніх якостей відомих особистостей, які впливають на українську політику, культуру і громадську думку.

12509571_957340791011610_7217827749290375168_n

На виставці можна буде побачити кількадесят унікальних експонатів, прототипами яких є знані українці. Принаймні дизайнерка Оксана Караванська не відмовилися постати в нелюдському образі і взяти участь в урочистому відкритті.

«Хоча зображення людини в образі мавпи не є новим навіть для українськоо мистецтва, у тривимірному форматі авторської ляльки наш проект є дебютом. Більша подібність до мавпи чи, навпаки, до людини визначалась кожним автором індивідуально. Я працюю над створенням образу улюбленого письменника Юрія Андруховича. На кого він більше схожий? О, це точно альфа-самець!», – розповідає мисткиня Катерина Кирилова.

Музика Олега Скрипки надихнула майстриню Лідію Гринько на створення його персонажа, а її колегу по цеху Тетяну Кайбедову – піанобой Дмитро Шуров. Буде й Дзідзьо в інтерпретації Маргарити Мельник, Святослав Вакарчук – у виконанні Алли Котляр. Джамалу створила Ольга Ткач, Гайтану – Оксана Весна. Лялькарку Олену Цілуйко зачарував боксер Олександр Усик, Олену Роджерс – стронгмен Василь Вірастюк. Лана Фрідман працювала над двома персонажами (Євген Кошовий та Оксана Караванська). Лана Малкова-Мостова витворила Руслану Лижичко та Сергія Притулу. Павло Табаков і Дмитро Коляденко – персонажі Ольги Черних та Мілени Коломієць. Ольга Будіщєва обрала для творчого експерименту Катю Осадчу, Олена Жовнер – Ольгу Фреймут, Ольга Луців – Іллю Чічкана. Поліна Вербицька створила узагальнений образ матері з дитиною.

Майстри працюють у різноманітних техніках – з самозастигаючою полімерною глиною та пластикою, що потребує запікання, фоаміраном, або вспіненою гумою, пап’є-маше тощо.

Експозиція триватиме у «Грушевський сinema jazz» з 20.01 до 20.02.2016.

Довідка

Lviv Art Doll in CLUB (LADin CLUB) – об’єднання лялькарів та художників (Лана Малкова-Мостова, Катерина Кирилова, Оксана Весна, Олена Цілуйко та Саша Лозинська-Ярошевич), засноване у Львові в липні 2015 року. Метою клубу є поширення та піднесення мистецтва авторської ляльки не лише в Україні, а й за її межами. Мисткині впевнені, що мистецтво ляльки не дає чітких відповідей, проте ставить відверті питання.

Фото: орагінзатори

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *