ОСТАННІ НОВИНИ

Вища рада юстиції пропонує звільнити 21 суддю-антимайданівця

|

Вища рада юстиції України (ВРЮ), згідно з висновками тимчасової спеціальної комісії щодо перевірки суддів судів загальної юрисдикції, всього рекомендував звільнити 21 суддю за порушення присяги при прийнятті рішень проти активістів Євромайдану”. Про заявив голова ВРЮ України Ігор Бенедисюк, передає РБК-Україна.

1392754602_rrrrs1

“Всього на розгляді Вищої ради юстиції знаходиться 41 висновок щодо 46 суддів. На сьогодні, з урахуванням засідання, яке фактично закінчилося вчора, тому що ми його розпочали в четвер і продовжили в понеділок, винесено рішення у 28 дисциплінарних справах. З них 21 суддю рекомендовано на звільнення за порушення присяги. Таким чином, підтримано висновки тимчасової спеціальної комісії. В інших справах – одне провадження припинено. Там ми не побачили порушення присяги і взагалі порушень, допущених суддею, інших. Ми вважаємо, що, якщо є дисциплінарне порушення у суддів, вони мають бути притягнуті до відповідальності Вищою кваліфікаційною комісією (ВККСУ), куди ми направили матеріали”, – зазначив Бенедисюк.

Водночас, за його словами, з початку роботи нинішнього складу ВРЮ надійшло більше двох тисяч скарг. “Понад 2800 скарг залишилося на розгляді від попереднього часу. Більше двох тисяч скарг надійшло – це цифри десь кінця минулого року – більше двох тисяч надійшло з початку діяльності Вищої ради юстиції”, – сказав голова ВРЮ.

Також, як зазначив Бенедисюк, за період своїх повноважень ВРЮ внесла подання про звільнення шести суддів у зв’язку з набранням чинності щодо них обвинувального вироку.

Фото: khersonline.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *