ОСТАННІ НОВИНИ

«Відкрита школа історії» розпочне роботу у Львові

|

23-24 та 30-31 січня ГО «Патріотичні ініціативи» організовує Львівську сесію проекту «Відкрита школа історії», що пройде в приміщенні Інституту народознавства НАН України (проспект Свободи, 15) та Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (вулиця Степана Бандери, 1). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради.

«Відкрита школа історії»

Метою проекту є створення платформи громадянської освіти та суспільного діалогу в галузі історії, а також поширення демократичних цінностей. «Відкрита школа історії» передбачає впровадження суспільного діалогу та поширення знань про проблеми історії України, її міжнародних зв’язків та демократичної традиції серед усіх верств населення.

23-24 січня проводитимуться «Польські дні» проекту, де буде розглянуто проблематику українсько-польських стосунків, спільного історичного досвіду та порівняння вирішення соціальної та політичної пострадянської проблематики в Україні та Польщі.

30-31 січня буде проведено «Єврейські дні». Будуть розглянуті питання: українсько-єврейських стосунків, становище єврейської громади у Львові в зрізі століть, єврейська культурна спадщина, міжнаціональне порозуміння.

Спікерами проекту будуть науковці та діячі із Ягеллонського та Варшавського університетів, Польсько-української фундації співпраці ПАУСІ, Інституту Національної Пам’яті у Катовіцах та Інституту Національної Пам’яті у Кракові, Наукового центру іудаїки та єврейського мистецтва ім. Ф. Петрякової, Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Партнери проекту: Інститут історії України НАНУ, Український інститут національної пам’яті, Інститут народознавства НАНУ, Історичний факультет Київського національного університету ім. Шевченка, Національний музей історії України.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *