ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні затвердили план адаптації до мирного життя воїнів АТО

|

Кабмін затвердив плану міжвідомчих заходів з адаптації  до мирного життя учасників АТО. Про це  йдеться в урядовому розпорядженні №10 від 13 січня, опублікованому на сайті Кабміну, передає Львівський портал.

562c162d5f8aff1584a7a96edc5c55f7

Так, план передбачає такі заходи: організацію для учасників АТО звільнених з військової служби,служби у правоохоронних органах, та членів їх сімей професійне навчання, спрямоване на формування навичок провадження підприємницької діяльності; сприяння утворенню груп підтримки самодопомоги та взаємодопомоги для учасників АТО та залученню їх до таких груп; забезпечити організацію та надання для учасників АТО, які звернулися до державної служби зайнятості, послуг з професійної орієнтації та професійного навчання.

Також у документі постановлено розглянути питання щодо можливості спрощення процедури прийняття у першочерговому порядку на роботу до органів МВС, Національної поліції, Міноборони, ДСНС, Державної прикордонної служби, СБУ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Управління державної охорони учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах.

Крім того, доручено забезпечити співпрацю підрозділів, які проводять облік учасників антитерористичної операції, з військовими підрозділами з метою направлення для подальшого проходження військової служби за контрактом учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах (за бажанням).

Фото: intvua.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *