ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на продаж виставили унікальну ратушу

|

На сайті безкоштовних оголошень «OLX» з’явилося повідомлення про продаж ратуші смт. Поморяни на Львівщині, передає кореспондент Львівського порталу.

ратуша

«Земля в оренді, Нежиле приміщення, приміщення ратуші: 1-поверх 164.8кв.м 2-поверх 182.1кв.м Адреса:Львівська обл. Золочівський р., смт. Поморяни, площа Ринок 1 Приміщення ратуші продається щоби попередити її руйнування. На даний момент Ратуша не використовується, тому дуже важливо зберегти її. Власник бажає, щоби Покупець максимально зберіг історичну цінність будівлі» – йдеться у повідомленні.

Ціна за старовинну ратушу становить 15 тисяч доларів.

Довідка:

Поморянська ратуша обудована в XIX ст, у стилі неоготики. Споруда прямокутна у плані, двоповерхова, з двома невисокими вежами, прибудованими до кутів головного фасаду. Вежі у плані восьмигранні (подібно, як вежа Яворівської ратуші), оздоблені зверху кам’яними зубцями, завдяки яким ратуша дещо нагадує мініатюрний замок. Над головним входом міститься балкон.

Поморянська ратуша колись була значно більшою за розмірами. Судячи з давніх фотографій сучасна ратуша — це лише четверта частина колишньої ратуші. Стара ратуша була П-подібна у плані, мала вісім невеликих башточок і одну центральну високу башту, яка зверху мала оглядовий майданчик. У 1914 р. більша частина ратуші була зруйнована. Збераглось лише одне крило і дві башточки колишньої ратуші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *