ОСТАННІ НОВИНИ

Розбійники напали на оселю бізнесмена та всю ніч катували його родича

|

На Львівщині поліцейські затримали зловмисників, які скоїли розбійний напад на оселю приватного підприємця. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

1379420301

Так, вранці 16 січня до Самбірського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в одному зі сіл району скоєно напад на 42-річного місцевого підприємця та його родича.

Виїхавши на місце події, правоохоронці невдовзі затримали трьох зловмисників, які вже втекли із села і рухалися убік іншого населеного пункту. Як виявилося, до вчинення розбійного нападу причетні 18 та 23 – річний мешканці Самбора, а також 35-річний іноземець.

Під час розслідування події поліцейські з’ясували, що напередодні, коли стемніло, зловмисники проникли на подвір’я  приватного підприємця. Маючи інформацію про те, що будинок обладнаний сигналізацією та відеоспостереженням, вони не хотіли ризикувати і відкрито вриватися до оселі.

Зайшовши до літньої кухні, чоловіки вирішили дочекатися приїзду господаря, не знаючи, що він перебуває в помешканні. Через деякий час з будинку вийшов 56-річний родич підприємця, щоб прибрати сніг на подвір’ї. Зловмисники схопили його і затягнули до сауни, прилеглої до літньої кухні.

Заручника зв’язали скотчем та цілу ніч допитували із застосуванням фізичного насилля, де у будинку заховані гроші. Не маючи навіть гадки про те, що відбувається, підприємець та його дружина пішли відпочивати. А уранці, зібравшись їхати до міста, виявили відсутність родича.

Розшукуючи його, власник оселі зазирнув до літної кухні та сауни. Один із нападників вдарив його у голову прикладом автомата. Після цього усі троє спробували зв’язати чоловіка, однак наразилися на активний опір.

Шум та чужі голоси, що долинали із сауни, насторожили дружину підприємця, яка саме вийшла на подвір’я. Вона повернулася до будинку та зателефонувала до поліції. Зрозумівши ситуацію, яка склалася, зловмисники кинулися втікати.

«Дорогою вони викинули автомат, проте інших доказів причетності до злочину не позбулися. У них виявили балаклави, рукавички та скотч, яким зв’язували заручника. Крім того, у спорудах вони залишили сліди свого перебування там»,-  повідомив начальник Самбірського відділу поліції підполковник поліції  Василь Страшівський.

Усі троє затримані у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. За фактом нападу відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 ККУ (розбій) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Чоловікам загрожує до 12 років тюрми.

Фото: ogo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *