ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шахраї підробили лотереї на два мільйони

|

Правоохоронці  викрили членів злочинного угрупування, які привласнили кошти оператора державних лотерей на 2 мільйони гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

гроші

Учасники групи підробляли виграшні державні лотерейні білети. Гроші одержували як у бухгалтерії товариства, так і через термінали. До складу злочинного угрупування входили працівники товариства та мешканці Львівської області. Всім особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Група складалась з 9-х осіб: організатор – регіональний менеджер-консультант державних лотерей, три бухгалтера цього ж товариства та ще 5 мешканців області.

Очільник злочинної групи займалась збором виграшних лотерейних білетів, однак не проводила їх через термінали та не відображала виграші у спеціальній програмі. Для подвійного одержання виграшу залучила свого співмешканця та ще двох осіб. Зазначені особи виготовляли дублікати білетів лотереї.

Процес отримання грошей проходив у два етапи. На першому етапі, два громадянина за оригінальними білетами у бухгалтеріях регіональних представництв отримували свій виграш. Одночасно «підключались» бухгалтери, які вписували дані підставних переможців. В свою чергу, відомості про виграш не вносились ними у спеціалізовану базу.

Під час другого етапу за виготовленими копіями виграшних білетів співмешканець та двоє учасників групи отримували повторні виплати через термінали на торгових точках оператора державної лотереї.

Злочинне угрупування діяло на території Львівської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областях.

Протягом 2014 року члени організованої злочинної групи привласнили майже 2 мільйони гривень. Це підтверджується судово-бухгалтерською експертизою.

Також встановлено, що за одержані кошти організатор придбала у м. Львові квартиру.

На даний час всім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кількох кримінальних правопорушень. Відносно організатора та трьох членів злочинної групи було обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 600 тисяч гривень, яка була сплачена фігурантами справи.

Відносно двох бухгалтерів матеріали кримінального провадження вже направлено до суду.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *