ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни презентували проект Львівської вулиці у Вроцлаві

|

Делегація міської ради та мистецьких кіл Львова на чолі з міським головою Андрієм Садовим взяла участь в інавгурації року Європейської столиці культури Вроцлав 2016. Офіційна церемонія відбувалась сьогодні, 17 січня, у м. Вроцлав (Польща). В рамках інавгурації Вроцлава окрема роль була відведена саме Львову, повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛМР.

вроцлав

Зокрема делегація взяла участь у презентації проекту Львівської вулиці в рамках Львівського місяця у квітні 2016.

Також у презентації взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та Генеральний Консул України в Кракові Олег Мандюк. Окрім того в рамках візиту до Вроцлава голова провів зустрічі з мером Вроцлава Рафалом Дуткевичем та міністром культури Польщі Павелом Глінським.

Нагадаємо, що протягом 366 днів Вроцлав буде носити почесний титул Європейської столиці культури, який надає Європейський Союз з 1985 року.

Винятковою подією в календарі Європейської столиці культури Вроцлав 2016 є Церемонія відкриття в Національному форумі музики, що розпочалась концертом, присвяченим творчості Янніса Ксенакіса. Після концерту відбулось «Пробудження» – виняткова подія, автором якої є Коріс Болдвін, британський артист та митець. Вулицями міста пройшли 4 духи Вроцлава: Інновації, Багатьох віросповідань, Повені, Реновації, щоб зустрітися на Ринку.

Додатковою цікавинкою стали вернісажі робіт Едуардо Чіліди «Тони» та виставки Музей Мрій, а також відкриття експозиції, яка підсумовує 25 річну історію найважливішої нагороди в галузі сучасної архітектури, яку надає Європейська комісія разом з фондом Людвіга Міса ван дер Рое – Made in Europe.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *