ОСТАННІ НОВИНИ

У навчальних закладах Львівщини пройде Урок Соборності

|

У загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах Львівщини упродовж 18 – 22 січня проводитимуть Уроки Соборності «Єднання заради Незалежності». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

соборність

Відповідне доручення надійшло від Міністерства освіти і науки України.

«Урок “Єднання заради Незалежності» та інші тематичні заходи до Дня Соборності проводиться у навчальних закладах України з метою виховання в учнів почуття патріотизму і гордості, донесення ідеї соборності, єдності та суверенності держави, що є головною умовою розвитку незалежної України. А на допомогу вчителям і викладачам навчальних закладів у проведенні уроку та інших заходів до Дня Соборності Український інститут національної пам’яті розробив методичні рекомендації», – зазначено у листі МОН України.

Нагадаємо, що 22 січня – одна з найважливіших історичних дат для України. В цей день 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки, а у 1919 році, вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в одну державу.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *