ОСТАННІ НОВИНИ

Доба в зоні АТО минула без втрат

|

Минула доба в зоні АТО минула без втрат, хоча терористи продовжують обстрілювати українські позиції. Про це повідомляє РНБО, передає кореспондент Львівського порталу.

мапа

«На Луганському напрямку бойовики стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по селищу Трьохізбенка. Наші військові були змушені відкрити вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, щоб зберегти життя особового складу і місцевих мешканців. Після цього бойовики припинили провокації.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування чинили провокації у районі Донецького аеропорту і околицях Горлівки. Зокрема, бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети по наших позиціях біля Авдіївки, Пісок та Опитного. На захід від Горлівки, бандформування стріляли з зенітної установки та стрілецької зброї поблизу Новгородського, і з гранатометів біля села Троїцьке. Ще дві збройних провокації відбулися на північних околицях Горлівки біля Майорська. Також бойовики двічі порушили режим припинення вогню поблизу села Луганське, що знаходиться біля Світлодарська, з застосуванням протитанкових ракетних комплексів.

Проте вчора найгарячіше було на Маріупольскому напрямку. Бойовики зосередили вогонь на позиціях сил АТО біля Мар’їнки. Перші обстріли почалися у глибоку ніч і з невеликими інтервалами продовжувалися протягом дня. Бойовики використовували і заборонене мирними угодами озброєння, зокрема 82-мм і 120-мм міномети. Також російські найманці здійснили кілька обстрілів з мінометів калібром 82 і 120 міліметрів по селу Водяне, яке знаходиться у так званій «сірій зоні».

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення», – повідомили у РНБО.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *