ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Геращенко: «Мають відновити роботу українських судів на окупованих територіях»

|

Представник України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах розповіла про посилення російського представництва на Мінських переговорах та коли чекати виборів та амністії на Донбасі:

26

«Сьогодні Мінськ. І хто б там не представляв Москву, для нас головне – як ми представлятимемо Україну.

Посилення російського представництва тільки гуртує нашу маленьку делегацію і наша позиція залишається чіткою і незмінною. Мінські угоди мають бути виконані, в т ч РФ і контрольованими нею бойовиками.

Російські війська і техніка мають піти геть. Ми повинні отримати контроль на кордоні. Вибори? Тільки за українським законодавством, під моніторингом ОБСЄ, після роззброєння. Амністія? Мають відновити роботу українських судів на окупованих територіях, і ключова роль в рішенні щодо закону про амністію належить ВР, Мінськ – це лише майданчик для дискусії, також є важкі злочини, які не потрапляють під амністію.

Гуманітарна ситуація – ми готові до пошуків компромісів заради звільнення українців і наполягаємо на безперешкодному доступі гуманітарних місій на окуповані території. Режим припинення вогню має дотримуватися стовідсотково! Кожне порушення має жорстко і чітко фіксуватися СММ ОБСЄ. А для цього потрібно, аби ця місія отримала доступ на всі території, аж до кордону і чітко виконувала свою роботу, а не «моніторила» в тилових містах. Такою є наша позиція», – йдеться у повідомленні Ірини Геращенко у Фейсбук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *