ОСТАННІ НОВИНИ

Блокада російського «Мегаполісу» у Львові завершена. Активісти чекають реакції «зверху»

|

Львівські активісти, які від учора, 12 січня, у рамках всеукраїнської ініціативи «1991» розпочали бойкотувати гуртівні та склади російського тютюнового монополіста «Мегаполіс» завершили акцію протесту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор «Економічного бойкотного руху» Олег Радик, передає кореспондент Львівського порталу.

мегаполіс

«Сьогодні в 7.30 ранку було проведено оперативну нараду у голови ЛОДА Олега Синютки , за участю керівника ДФС у Львівській області Кондро І. В та першого заступника УСБУ у Львівській області Мацери К.Л.», – повідомив активіст.

Відтак, активісти і керівники домовилися про наступне :
1. Усі присутні усвідомлюють небезпеку російського бізнесу на території України, а тим паче, якщо цей бізнес – монополія.
2. Питання щодо російського бізнесу ( бізнесу окупанта) має вирішуватися на вседержавному рівні і комплексно.
3. Олег Синютка негайно зробить звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо здійснення планових заходів та формування загальнодержавної стратегії демонополізації та детінізації українського ринку від російського бізнесу. Також подібні звернення будуть скеровані до Антимонопольного комітету, Генеральної прокуратури та Антикорупційного Бюро.

«Ми вважаємо, що цією акцією прямої дії ми досягнули того,що привернули увагу до цієї проблеми державних чиновників, СБУ і суспільства. Тому сьогодні припиняємо блокаду і чекаємо на адекватну реакцію Антимонопольного комітету, СБУ та інших органів», – заявив О. Радик.

У разі, якщо активістів не почують, вони готові на більш радикальні дії.

До слова, в  акції приймали участь : “Учасники Бойових Дій та волонтери АТО Галичини “ ,«Рабів до раю не пускають», “ Економічний бойкотний рух” ” Автомайдан оновлений”, ” Допомога армії України”, «Координаційна рада сотень Майдану», НВР Правий сектор, «Самооборона Львівського Євромайдану», «Варта 1», «Варта 700», «Всеукраїнська організація учасників АТО», «Спілка соціального захисту прав бійців АТО та сімей загиблих», «Автосотня Самооборони», «Пріоритет права», «Народна Самооборона» «Воля і честь», “ Спілка ветеранів АТО”, “Львівський координаційний штаб допомоги фронту “ та ряд інших громадських організацій.

Нагадаємо, учора вночі, 12 січня, львівські активісти розпочали блокування усіх складів російської тютюнової компанії «Мегаполіс».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *