ОСТАННІ НОВИНИ

70 тисяч бюджетників Львівщини можуть залишитися без індексації зарплат

|

Близько 70 тисяч працівників бюджетної сфери Львівщини в умовах інфляції можуть залишитися без індексації зарплат. Про це наголосив під час позачергової сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Батьківщина» Ярослав Качмарик.

117

«Якщо Львівщина не отримає додаткового фінансування з Держбюджету, більше 70 тисяч працівників бюджетної сфери області, а це освітяни, медики, люди, які задіяні у сфері культури та соціального захисту, можуть залишитися без індексації заробітної плати. Це  проблема, яка закладена при прийнятті Держбюджету, її вкрай складно усунути на обласному рівні. Це одна з причин того, що фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України не голосувала за таку редакцію Держбюджету України», – наголосив Ярослав Качмарик.

Він також зазначив, що депутати скерували до уряду та Верховної Ради України звернення з обґрунтуванням виділення області додаткових субвенцій. «Держава проводячи децентралізацію делегувала на місця безліч повноважень, але фінансового ресурсу для їх виконання не передала», – пояснив депутат.

Водночас Я. Качмарик навів приклад, що на фінансування профтехосвіти Львівщині не вистачає 113 млн грн, на компенсацію витрат вугільної промисловості та зарплати працівникам  цієї галузі – 500 млн грн, на фінансування перевезень пільгових категорій громадян – 70 млн грн, фінансування ветеринарної медицини – 8 млн.

Зазначимо, що Львівська обласна рада затвердила видатки Львівського обласного бюджет на 2016 рік у сумі 9 млрд 347 млн грн, доходи – 9 млрд 40 млн грн. Структура видатків: 37% на  охорону здоров’я, 26% дорожнє господарство, 18% освіту, лише 2% на розвиток села та АПК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *