ОСТАННІ НОВИНИ

Будують найбільший аеропорт у світі

|

У Пекіні побудують найбільший аеропорт у світі. Автором проекту авіагавані виступила британський архітектор та дизайнер Заха Хадід, пише УНІАН.

9

Новий аеропорт розташується в районі Дасин, і в перспективі його пропускна здатність досягне 100 млн пасажирів на рік.

Згідно з проектом, комплекс буде зводитися в кілька етапів. Так, в експлуатацію аеропорт буде введений в 2019 році – до цього часу будуть готові 4 злітно-посадочні смуги і декілька терміналів. Передбачається, що до того моменту щорічний пасажиропотік становитиме 45 млн пасажирів.

До 2025 року аеропортом зможуть скористатися вже 72 млн пасажирів. До закінчення будівництва аеровокзалу у 2040 році будуть здані в експлуатацію ще дві злітно-посадочні смуги. Пропускна здатність аеропорту досягне 100 млн пасажирів на рік і більше 4 млн тонн вантажів.

За даними ЗМІ, за формою будівля нагадуватиме фенікса – архітектори хочуть пов’язати будівлі нового аеровокзалу з вже існуючим аеропорту Шоуду, форма якого нагадує про інше міфічну тварину, китайською дракона.

В даний час найбільш завантаженим аеропортом у світі вважається міжнародний аеропорт Хартсфілд-Джексон в Атланті (США). Його пропускна здатність становить 95 млн пасажирів на рік.

Заха Хадід – представниця деконструктивізму. Серед її робіт – Національний музей мистецтв XXI століття в Римі, Центр водних видів спорту в Лондоні, Центральна будівля заводу BMW в Лейпцігу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *