ОСТАННІ НОВИНИ

У США роздали «Золоті глобуси» зіркам кінематографу

|

У неділю, 10 січня, в американському Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення призів Асоціації міжнародної кінопреси «Золотий глобус», передає Радіо «Свобода».

глобус

Вважається, що переможці «Золотого глобуса» є найбільш вірогідними претендентами на нагороду Американської кіноакадемії – премію «Оскар».

Так, стрічка «Легенда Г’ю Гласса» («The Revenant») отримала «Золотий глобус» в основній категорії – «Найкращий драматичний фільм». Фільм мексиканського режисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту частково розповідає про життя колоніста Х’ю Гласса і його пригоди на американському Дикому Заході. Фільму напередодні також дісталися статуетки в категоріях «Найкращий режисер» і «Найкращий актор драматичного фільму», ним уже втретє став Леонардо ді Капріо.
Акторка Брі Ларсон стала володаркою «Золотого глобуса» за найкращу жіночу драматичну роль у фільмі «Кімната».

Призи «За найкращу жіночу роль другого плану» отримала Кейт Уїнслет, «За найкращу чоловічу роль другого плану» відзначили Сильвестра Сталлоне. Найкращим фільмом іноземною мовою стала угорська картина «Син Саула». Енні Марріконе був нагороджений за музику до фільму Квентіна Тарантіно «Мерзенна вісімка».

Найкращою комедією визнали фільм «Марсіанин». Драматичним серіалом року став «Містер Робот». «Моцарт в джунглях» отримав «Золотий глобус» як найкращий серіал-комедія.

Премія «Золотий глобус» вручається щорічно з 1944 року. Її присуджує Асоціація іноземної преси, до якої входять приблизно 90 міжнародних журналістів, що працюють в Голлівуді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *