ОСТАННІ НОВИНИ

За добу в зоні АТО не постраждав жоден військовий

|

Протягом минулої доби бойові дії велися лише на донецькому напрямку. На луганському і маріупольському спостерігалося «зразкове перемир’я». Про це заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає Українська правда.

військовий

За його словами, за цей час жоден український військовий не загинув і не був поранений.

У той же час, за його словами, почастішали випадки застосування мінометів. Також поблизу селище Луганське на Світлодарській дузі бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях українських військових.

Крім того, за словами Лисенка, на околицях окупованої Горлівки бойовики порушували режим тиші протягом усієї доби, використовували стрілецьку зброю та протитанкові гранатомети.

Пізно ввечері бойовики випустили вісім мінометних мін по українських укріпленнях поблизу Майорська, додав він. Крім того, були чотири збройні провокації поблизу донецького аеропорту.

Лисенко також розповів, що розвідка виявила на лінії розмежування приймально-передавальну антену з обладнанням інтернет-провайдера, який передавав сигнал з окупованої частини Луганщини.

За його словами, луганські бойовики використовували це обладнання для зняття інформації з електронних пристроїв українських солдатів і місцевих мешканців. Також цей провайдер блокував доступ до українських сайтів і нав’язував користувачам пропагандистські ресурси Росії і бойовиків.

Лисенко додав, що раніше такий же пристрій було виявлено у селі Вільхове Луганської області. За його даними, бойовики намагалися встановити такі пристрої через кожні 4 км вздовж лінії розмежування.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *