ОСТАННІ НОВИНИ

З понеділка українцям видаватимуть пластикові паспорти

|

Державна міграційна служба з наступного понеділка почне оформлювати нові пластикові паспорти громадянам України, які досягли 16 років. Про це розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк на прес-конференції, передає УНІАН.

паспорт

“З 11 січня Державна міграційна служба починає оформлення нових документів. У першу чергу це оформлення стосується громадян, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше”, -сказав він.

За його словами, такі паспорти видаватимуть безкоштовно.

Однак пан Соколюк сказав, що видаватимуть ID-картки лише в тих відділеннях міграційної служби, де вже є потрібне обладнання, повідомляє агенція “Укрінформ”.

За його словами, половина відділень має такі можливості.

“Міграційна служба має більш, ніж 600 підрозділів по всій Україні. Ми розподілили закуплене обладнання рівномірно по всій території, аби громадяни не мали незручностей під час оформлення. Наразі  близько 800 робочих станцій у 330 підрозділах міграційної служби у всій країні оснащені цим обладнанням”, – сказав пан Соколюк.

За його словами, аби почати заміну старих паспортів на нові ID-картки, потрібно ще, аби Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

На пластикові картці буде фотографія, а також чип із даними про особу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *