ОСТАННІ НОВИНИ

Росія повністю припинила транзит українських товарів через свою територію

|

Російська Федерація в рамках виконання раніше прийнятих рішень повністю зупинила транзит українських товарів через свою територію, йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, пише УНІАН.

росыя

«Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє, що станом на 4 січня Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію. Ця заборона є непрозорою, невиправданою і дискримінаційною. Таким чином, росіяни порушили свої зобов’язання, зокрема, взяті в рамках членства у Світовій організації та Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року» , – йдеться в повідомленні.

При цьому в Мінекономрозвитку пояснили, що російським законодавством, прийнятим у перші дні нового, 2016 року, передбачаються деякі обмеження транзиту для товарів з України. У зв’язку з цим, Мінекономрозвитку України закликав українські компанії прийняти до уваги цю інформацію при організації перевезень.

«На даний момент Оперативний штаб реагування здійснює постійний моніторинг ситуації з імпортом в Російську Федерацію і з транзитом по її території. При цьому Мінінфраструктури та зацікавлені підприємства розробляють альтернативні шляхи прямування транзиту», – повідомили в Мінекономрозвитку.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *