ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові провели першу перевірку АТП

|

Минулого вівторка,  22 грудня, відбулась перша перевірка автотранспортних підприємств. Така перевірка проводилась в рамках розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації №762/0/5-15 від 1 грудня 2015 року «Про створення робочої групи по обстеженню готовності підприємств, що надають послуги по перевезенню пасажирів на автомобільному транспорті загального користування до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років».

маршрутка всередині

Першим з 60 АТП, які  надають  послуги перевезень вибрано   ПАТ «АТП-14630», яке  знаходиться  у Львові  на вулиці Городницька, 47.

Під час  перевірки  виявили ряд порушень, а  саме:

– представники Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області виявили незадовільний  технічний стан на декількох автобусах, через що автобуси  не випустили з  території  АТП до моменту  усунення цих порушень;

– представники управління Укртрансінспекції у Львівській області перевірили документи (наявність квитково-касової книжки, відповідність  паспорту  маршруту та інформацію на інформаційних трафаретах). Через те, що майже кожен третій автобус, який був на випуску, мав дефекти покриття на кріслі (порвані), складено приписи на усунення.

Також ми виявили, що близько 10% автобусів не проходили санітарного прибирання, було сміття в автобусі. А в майже 40% автобусів виявлено порушення статті 18 пункту 4 Закону України «Про рекламу», в  якій йдеться про наступне: «Забороняється розміщувати   рекламу   на  скляних  (прозорих) поверхнях транспортних засобів,  за винятком  випадків,  коли  для цього використовуються матеріали,  які забезпечують безперешкодний огляд з салону транспортного засобу».

Основну увагу у міських  маршрутах, які  курсують у Львові наша ГО приділила дотриманню наказу №210 «Порядок  розміщення інформації на  автобусах  та в салонах  автобусів, що експлуатуються на  пасажирських  маршрутах  міста Львова (на прикладі автобуса типу БАЗ-а079 «Еталон») від 13.06.2014 року, Департаменту житлового господарства  та інфраструктури  Львівської міської  ради. Виявлено, що майже в кожного шостого автобуса  не відповідає тип інформаційного трафарета, який  передбачений у Львові як єдиний стандарт. Представником нашої ГО дані демонтовано.

«Нас дивує позиція управління транспорту і зв’язку, які по документах проводять перевірку цього АТП щомісяця і не бачать таких порушень. Ми звертатимемось в департамент розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації, щоб вони вплинули на цього перевізника, бо надіятись, що  управління транспорту і зв’язку ЛМР  почне  вирішути проблему немає  сенсу.

Ми не вважаємо, що цей перевізник є найгіршим перевізником Львівської  області, але з таким станом автобусів йому, на думку  громадськості, ще далеко, щоб зайняти перші місця в розділі кращих  АТП.

Нас ще чекає мінімум 59 АТП», – розповів керівник «МІКЦ «За Якісний Транспорт» Святослав Товстига.

Фото: nahnews.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *