ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко підписав указ про святкування у 2016 році Дня соборності України

|

 

Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента України.

poroshenko_ee029 (1)

«Із метою належного відзначення у 2016 році Дня Соборності України, подальшої консолідації суспільства навколо ідеї єдності держави, виховання у громадян патріотизму та гордості за героїчне минуле та сьогодення Українського народу та з нагоди 97-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки Президент України підписав Указ «Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Відтак Кабміну доручено розробити із залученням громадськості та науковців та затвердити невідкладно план заходів із відзначення у 2016 році Дня Соборності України. При цьому  передбачити, зокрема, проведення 22 січня 2016 року в місті Києві урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури; організацію відповідних урочистих заходів в інших населених пунктах України.

Окрім організації та проведення урочистих заходів і церемоній ушанування діячів Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, Кабінет Міністрів України має вжити заходів щодо донесення до широкого загалу інформації про національно-визвольні змагання в Україні на початку XX століття, сучасний етап боротьби за незалежність та територіальну цілісність України.

Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *