ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку світлин «Війна, життя: рік на передовій»

|

Вчора, 29 грудня, в арт-кав’ярні «Квартира 35» (вулиця Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи») розпочинається проект «Війна, життя: рік на передовій» – фотоспогади гвардії старшого сержанта 93 ОМБр із позивним «Кос». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

a804e1eb-640e-4432-b7e8-5e326ce5f389 (1)

«Історія Донецького аеропорту описана і розказана багатьма журналістами і письменниками-переповідачами. Проте, інколи слова не скажуть тих моментів, що передасть око. Тим паче око свідка – того, хто маленькими кроками йшов до летовища, звільняючи ряд українських населених пунктів, серед яких Карлівка, Первомайське, Авдіївка, Піски. Того, хто із боєм прорвався в аеропорт і з боєм ДАП покинув, а поміж перестрілок витягував з-під бронежилета фотоапарат і фіксував війну. Дуже різну і дуже особисту: бої, побут, дітей, зброю, побратимів, біль, радість…», – зазначають організатори.

«Війна, життя: рік на передовій» – це уривки спогадів гвардії старшого сержанта 93 ОМБр із позивним «Кос». Він фотографував без усякої мети, а фото просто показував друзям, які залишилися «на материку». Коли навідувався додому, то розповідав про життя там. Зовсім інше життя, – де є тільки добро і зло, свої і чужі, тільки чорне і біле, без особливих кольорів і відтінків.

Як наголошують організатори проекту, це не загальні трагічні плани війни, це її деталі, які інколи не бачать військові фотокореспонденти. «Це не пафосна, буденна, але справжня повага до країни. Це коли існує військова честь, коли є любов і коли брат за брата. Це радість за побратима, коли він цілий і ти бачиш його прижмурені від сонця очі. Це коли ти можеш обіймати кошеня, що заблукало між окопами. Це коли над головою гатять «Гради», а ти чуєш биття свого серця і думаєш: «живий, значить не здамося», – наголошують у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *