ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк прогнозує зростання економіки України наступного року на 2%

|

«Ми сподіваємось, що завдяки нашій програмі реформ і продовженню всіх необхідних заходів з економічної стабілізації наступний рік буде роком поміркованого економічного зростання», – заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

1367032

Глава уряду зазначив, що прогноз стосовно зростання валового внутрішнього продукту на наступний рік становить 2%

Арсеній Яценюк підкреслив, що є перші позитивні ознаки стабілізації економічної ситуації: «Третій квартал продемонстрував незначний ріст на рівні 0,5% валового внутрішнього продукту».

Він підкреслив, що підвалини економічної стабілізації вже зараз створені, одним із індикаторів якого є золотовалютні резерви України. Завдяки співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, міжнародними кредиторами, Урядом Сполучених Штатів Америки та Європейським Союзом, загальний обсяг золотовалютних резервів збільшився із 6 мільярдів доларів до  13,3 мільярда доларів: «На валютних рахунках Уряду також знаходиться сума в розмірі близько 1,8 мільярда доларів».

Арсеній Яценюк нагадав, що коли він обійняв пост глави уряду обсяг державного і гарантованого державою боргу сягав 73 мільярди доларів: «Завдяки програмі реструктуризації боргів і списанню низки боргів на сьогодні загальний обсяг боргу України зменшився до 65,7 мільярда доларів США».

Він зазначив, що завдяки проведеній операції з реструктуризації боргових зобов’язань було списано 20% боргу з загального периметру 15 мільярдів доларів: «Також борги були перенесені на 4 роки щодо виплати основної суми боргу, який передбачався нашою програмою з Міжнародним валютним фондом».

Фото: korrespondent.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *