ОСТАННІ НОВИНИ

Українське молоко продаватимуть на ринку ЄС

|

Єврокомісія надала 10 українським виробникам «молочки» доступ на ринок ЄС. Дозвіл на експорт отримали з 10 січня 2016 року, повідомила на своїй сторінці у Facebook заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька.

молочка

«Європейська Комісія опублікувала рішення про включення наших компаній з виробництва молока і переробки молочних продуктів до офіційного списку затверджених експортерів до ЄС. Дозвіл набирає чинності 10 січня 2016 року», – написала вона.

Згідно з опублікованим списком, до числа тих, хто отримав дозвіл на експорт «молочки» до Євросоюзу, увійшли підрозділи компанії «Молочний альянс» (Яготинський маслозавод і Золотоніський маслоробний комбінат), «Лакталіс» («Лакталіс-Миколаїв» і «Молочний дім»), «Мілкіленд» (Недригайлівський сирцех і Роменський молочний комбінат підприємства «Рось», «Менський сир» підприємства «Прометей»), компанія «Люстдорф», Львівський холодокомбінат і «Гадячсир».

Зазначимо, Україна просить ЄС збільшити квоти на експорт і надати більше можливостей нашим виробникам для входження на європейський ринок. Серед основних факторів, що стримують експорт української «молочки» до ЄС, експерти називають низьку якість сировини і високу ціну. Відкриття нових напрямків поставок допоможе компенсувати втрату російського ринку збуту, куди здійснювалося до 90% українського експорту молочної продукції.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *