ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відпустив Лукаш

|

Солом’янський районний суд Києва повернув екс-міністру юстиції України Олені Лукаш заставу та закордонні паспорти. Про повідомляє колишній перший заступник голови Адміністрації президента України Андрій Портнов, передає Радіо Свобода.

2

«Держава повністю повертає заставу і закордонні паспорти. Від сьогодні Олена також більше не обмежена в пересуванні і може виїхати за кордон», – повідомив Портнов.

Він також оприлюднив копію відповідної постанови суду. Згідно з рішенням, клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу для Лукаш суд не задовольнив.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Як відомо, 6 листопада Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. Екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив, що заставу за Лукаш внесли того ж дня за сприяння народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

9 листопада Лукаш звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш з понад п’яти мільйонів гривень до 2,5 мільйона, залишивши її під домашнім арештом. За цим рішенням суду, з Лукаш зняли електронний браслет і повернули її внутрішній паспорт. Вона була зобов’язана приходити до слідчого прокурора на його вимогу, не відлучатися з населеного пункту, де вона проживає, без дозволу слідчого і має здати закордонний паспорт.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *