ОСТАННІ НОВИНИ

Садовому начхати на сполучення Винник зі Львовом?

|

Учора, 28 грудня, мер Львова Андрій Садовий знову не з’явився на зустріч з приводу вирішення питання відсутності автобусного маршруту №5а. Сполучення, яке мало сполучити три медичних заклади: госпіталь у Винниках, медінститут на Личаківській і лікарню швидкої медичної допомоги на Щурата фактично не виконується. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО «За якісний транспорт».

автобус

За словами активістів, Андрій Садовий пообіцяв прийти на зустріч ще напередодні другого туру виборів, на громадській раді при ЛОДА. Однак мер впродовж півтора місяці постійно скасовував зустріч, й вчора вкотре не дотримав слова.

Як відомо, до ГО «За якісний транспорт» звернулись мешканці Винників з проханням вирішити питання з маршрутом №5а, на якому курсує два автобуси в будні дні, а у вихідні взагалі немає сполучення з Винників до Львова. Людей обурює, що Андрій Садовий займається питанням сполучення зі Сиховом, а про інші райони просто начхати.

Сьогодні ж мешканці Винників стурбовані, що через погане сполучення взимку вони будуть мерзнути на зупинках громадського транспорту.

Під час громадської ради представник ГО «За якісний транспорт» надав дані з GPS-трекерів, інформація з яких висвітлюється на сайті ЛМР. Згідно з цими даними, на вихідних не було жодного автобуса на маршруті №5а, в робочі ж дні, до прикладу, у п’ятницю станом на 19.20 на маршруті №5а курсувало лише два автобуси.

Водночас, у директора ЛКП «АТП-1» Михайла Сидоровича, уже нові плани на маршрут №5.

«Ми маршрут №5а хотіли би трохи підправити в такому ракурсі, як ми проговорили з головою міської ради Винників. І громада міста згідна, і міський голова згідний, щоб не їхати «порожняком», не гнати автобус від лікарні до лікарні. Ми нічого ж не возимо там. А люди сьогодні із задоволенням будуть підтримувати схему маршруту з Винників до приміського залізничного вокзалу. Хочемо пустити маршрут в обхід лікарні через Лисиничі, вийти на Личаківську і до приміського… До лікарні нема змісту їздити, бо немає пасажирів», – сказав директор ЛКП «АТП-1» Михайло Сидорович.

Проте громадськість обурена, що перевізники «прикриваються» поняттям «соціальний неприбутковий маршрут», щоб уникнути критики за невиконання чинного договору на перевезення.

За словами керівника ГО «За якісний транспорт» Святослава Товстиги, не можна казати, що маршрут неприбутковий навіть не спробувавши вивчити пасажиропотік.

«Цей маршрут подовжували до лікарні швидкої медичної допомоги, щоб з’єднати три медичних заклади: госпіталь у Винниках, на Личаківській медінститут і лікарня швидкої медичної допомоги на Щурата. Цей маршрут декларувався під цих ключових три точки, щоб зв’язати три ключові лікарні для людей, які воювали, для їхніх сімей, бо було на то попит. І під це його змінювали», – розповів Святослав Товстига.

Зміни в маршрут можуть внести вже на сьогоднішньому виконкомі.

«Сьогодні на рішенні виконкому буде розглядатись питання про внесення змін в 5а маршрут: по Галицькій від кільцевої дороги, на Івасюка, в обхід госпіталю, Лисиничі, Тракт-Глинянський і на Личаківській далі по маршруту», – повідомив начальник управління транспорту Віктор Щир.

Тим часом позиція ГО «За якісний транспорт» щодо виконкому ЛМР, який відбудеться сьогодні, 29 грудня, наступна: таке рішення буде незаконним відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 18 лютого 1997 року, а саме зміна повинна не перевищувати 25% від загальної протяжності маршруту. Натомість запропонована зміна кінцевої з вул. Миколайчука на приміський вокзал несе за собою спотворення маршруту більш як на 25%.

Згідно чинного законодавства, якщо зміна маршруту перевищує більше 25% його протяжності то має відбутися розірвання договору або анулювання дозволу.

Нагадаємо, що відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР №853 від 07.11.2014 автобус №5а повинен курсувати за такими маршрутом:

вул. Івасюка (м. Винники) – вул. Галицька (м. Винники) – вул. Личаківська – пл. Митна – вул. Підвальна – пл. Данила Галицького – вул. І. Гонти – пл. Князя Ярослава Осмомисла –пл. Різні – просп. Свободи – пл. А. Міцкевича – пл. Галицька –пл. Митна – вул. Личаківська – вул. Галицька (м. Винники) – вул. Івасюка (м. Винники).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *