ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко підписав закон про іномовлення

|

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 856-VIII «Про систему іномовлення України», який був ухвалений Верховною Радою 8 грудня. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

президентський підпис

На переконання Глава держави, Закон є важливим для України. «Сьогодні в умовах гібридної війни це питання виживання нашої країни, питання ефективної протидії пропагандистській роботі, яку здійснюють проти нашої країни, витрачаючи десятки і сотні мільйонів, пропагандисти країни-агресора», – сказав Президент під час підписання.

Основним критерієм роботи іномовлення має бути об’єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні – впровадження реформ, оборонну політику держави. «Саме це має бути критерієм ефективності інформаційної політики. Ми не маємо копіювати пропагандистські методи країни-агресора. Навпаки – наші журналісти мають доносити правду про війну в Україні і тим самим завойовувати довіру на відміну від пропагандистів», – наголосив Глава держави.

Президент подякував всім, хто долучився до підготовки Закону, – народним депутатам та Міністерству інформаційної політики.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив Главу держави, що за два місяці буде завершено реформу іномовлення в Україні. «Про Україну мають знати не тільки як про країну, в якій зараз є велика кількість проблем, а й про її історію, культуру, привабливість, хороший інвестиційний клімат, можливості туризму і про те, що тут живуть добрі і хороші люди», – сказав він. Він висловив переконання, що підписання Закону, спільна робота Президента, народних депутатів і Уряду над документом, дадуть результат вже найближчим часом.

Окрім цього, під час розмови Президент також відзначив необхідність відновлення українського мовлення у звільнених від окупації районах Донбасу, донесення правди про ситуацію на окуповані території, побудову для цього відповідної інформаційної мережі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *