ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати спробували пересуватись в інвалідних візках

|

Сьогодні, 29 грудня, депутати Львівської міської ради відчули на собі, як важко пересуватися вулицями Львова у інвалідних візках, передає кореспондент Львівського порталу.

7

Як зазначив організатор акції, активіст ГО «Розвиток громади» Юрій Підківка, депутати повинні відчути на собі, що не всі у Львові знаходяться у рівних умовах пересування.

«Ми знаємо, що Львів – відкрите місто. З цим ніхто не сперечатиметься. Проте чи доступний Львів для усіх громадян? Чи є у Львові умови для того, аби легко могли переміщатися люди, котрі опинилися у інвалідних візках? Наші депутати на собі все відчують», – зазначив він.

9

Втім, проблеми у депутатів з’явилися вже у перші хвилини. Перед ними було завдання – переїхати дорогу. Пішки зробити це доволі легко, а от у візку це завдання стає надскладним. Через нерівну бруківку практично неможливо без допомоги переїхати дорогу, не кажучи вже про високі бордюри.

3

4

Як розповів учасник акції, член паралімпійської збірної з баскетболу Максим Барбанов, у Львові практично не створено умов для людей у візках, а деякі водії маршруток не хочуть ставати впритул до бордюру.

8

«Є водії, які розуміють мою проблему та намагаються поставити автобус якнайближче, аби мені було зручно. Деякі водії не звертають на мене уваги, стають далеко. Також немає доступності навіть для того, аби виїхати з дому: то ліфт не працює, то сходи поламані, У магазин також не завжди можна потрапити. Бажання пересуватись долає усі труднощі, але буває таке, що і його замало», – розповів паралімпієць.

5

Вже на початку акції депутати відчули на собі усі труднощі пересування у візках. На думку депутата від «Громадського руху «Народний контроль» Віталія Свінціцького, питання про пересування у інвалідних візках має бути вирішене у найближчий час.

6

«Вже на першому переїзді дороги у нас вникли труднощі. Без волонтера я б ніяк не подолав пішохідний перехід, адже  нерівна бруківка та колія практично унеможливлюють будь-який маневр. У візку і так надзвичайно важко пересуватись, а тут ще й дорога для цього непристосована. Це питання потрібно вирішити у найближчий час», – переконаний він.

1

Сьогодні депутатів чекає своєрідний квест. Вони куплять продукти на Галицькому ринку, проїдуть через підземний перехід, зайдуть в Ощадбанк на Валовій, спробують відвідати міського голову. Таким чином чиновники не лише відчують, як важко пересуватися у візках, а й проаналізують, як саме можна вирішити цю проблемну ситуацію.

Фото: Ярослав Сиваківський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *