ОСТАННІ НОВИНИ

Кращих волонтерів очікує державна нагорода

|

Міністерство соціальної політики України запроваджує у рамках конкурсу «Благодійна Україна» три номінації для волонтерів. Про це Львівському порталу повідомили представники оргкомітету конкурсу.

68

За словами начальника Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Суліми, Міністерство соціальної політики України долучається до організації Національного конкурсу «Благодійна Україна» і вводить у рамках конкурсу номінації для волонтерів під своїм патронатом.

«У рамках конкуру «Благодійна Україна» в цьому році буде вперше запроваджено три нові номінації, які будуть стосуватися «класичних» волонтерів. Це «Волонтер: фізична особа», «Волонтер: організація» та «Корпоративне волонтерство», – сказала Оксана Суліма.

Також вона повідомила, що Міністерство соціальної політики вже звернулося до управлінь в регіонах та закликало усіх, хто працює в цьому напрямі або знає таких людей, організації та соціально відповідальний бізнес, подавати заявки щодо волонтерської діяльності.

«Чому треба ділити волонтерів і благодійників? Це одна команда, одні люди, одна справа. Асоціація благодійників запропонувала Мінсоцполітики співпрацю у цьому напрямі, і ми дуже раді, що будемо консолідуватися у рамках проведення конкурсу «Благодійна Україна», – повідомив президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

Нагадаємо, IV Національний конкурс «Благодійна Україна» стартував 14 вересня 2015 року. У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2015 року. Переможців визначатимуть в десяти основних і чотирьох спеціальних номінаціях, вручатимуть відзнаки Оргкомітету «Кращий благодійник» за визначеними напрямами діяльності: освіта, культура, медицина, соціальна робота, допомога захисникам України. Цей перелік доповнюють три «волонтерські» номінації під патронатом Мінсоцполітики.

Кінцевий термін подачі заявок – 15 лютого 2016 року. Визначення переможців конкурсу відбуватиметься в період з 15 лютого до 15 березня 2016 року, церемонія нагородження пройде у березні 2016 року в Києві.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми, яку можна отримати на офіційному сайті конкурсу www.blagoukraine.org, запитом на адресу [email protected], або заповнити в режимі онлайн на офіційному сайті. Заповнену заявку слід надіслати електронною поштою на адресу: [email protected]. До заявки доцільно додати відскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації проекту (ініціативи).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *