ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії вчинив самогубство юнак, що відкрито підтримував Україну

|

У місті Жигулевске Самарської області у Росії наклав на себе руки 18-річний Влад Колесников, який відкрито вступав проти війни Росії щодо України. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Влад

Ім’я юнака стало широко відомим в червні 2015 року, коли він прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом “Повернути Крим”, а також вивісив в Подольську, де він навчався, антивоєнне гасло.

Після цього інциденту Влад був відрахований з технікуму. Ним зацікавилися спецслужби: поліцейські приходили і запитували, звідки він взяв футболку. Дід, прихильник Путіна, відправив його до батька, в Жигулівськ.

В інтерв’ю Радіо Свобода Влад розповідав:

“У військкоматі я сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний гімн України. І перед заходом я вирішив включити гімн України, бо російську армію я не підтримую взагалі і служити в ній вважаю ганьбою . Ось так включив гімн України і сказав: “Хлопці, я не піду воювати в російську армію”.

Історія Влада Колесникова стала широко відома, про нього писали і російські, і західні ЗМІ. Він вів популярний блог і брав участь у ряді опозиційних груп у “Фейсбуці”. Однак в Жигулівське Влад не знайшов спільної мови з родичами і скаржився на цькування з боку однолітків:

“Стосунки з людьми просто жах – .. Вже обіцяли побити, кидали в мене бруд і сніжки, постійні образи і штовхання ліктями в коридорах. Навіть один дав в обличчя (не сильно, на щастя). Мені не можна звертатися в поліцію (ті ще влітку дали зрозуміти , що допомагати мені не будуть і, процитую, “сам би тобі в морду дав за такі речі …”) У Жигулівську тут зі мною взагалі що завгодно можуть зробити Відчайдушно шукаю, куди можна виїхати “- .. писав він у листопаді кореспонденту Радіо Свобода.

25 грудня Влад Колесников прийняв смертельну дозу ліків. Поліція повідомила кореспонденту Радіо Свобода, що врятувати його не вдалося

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *